Back to the 50s met Christine le Duc

Ingediend door Boosvrouw op do, 01/02/2018 - 20:54
masturbatie

Maanden heb ik mij eraan geërgerd: het stoepbord van de plaatselijke Christine le Duc met daarop de tekst Masterclass masturberen. Toen ik het voor het eerst zag, dacht ik "Tof! Ze gaan mensen die minder vertrouwd zijn met hun eigen lichaam, les geven in masturberen". Super vooruitstrevend!

Uit de kleine lettertjes bleek dat ze bij Christine le Duc niet weten wat masturberen betekent. De workshop bleek gericht op vrouwen die wilden leren om 'hun man te verwennen met het échte handwerk'. Een rukcursus dus.

Nou had ik dit best nog door de vingers willen zien, ware het niet dat er vandaag een nieuw bord verscheen met daarop de tekst How to blow your man away. Jawel, een pijpcursus. Voor vrouwen, om hun man oraal te verwennen.

Afgezien van de tenenkrommende heteronormativiteit van beide posters, vraag ik me af of je van een sekswinkel niet zou mogen verwachten dat ze vooruitstrevend zijn op het gebied van seksuele moraal en dat ze mensen willen helpen om zich vrijer te voelen in seksuele ontmoetingen met anderen (of met zichzelf). Is er nou heus een tekort aan informatie over het hoe en wat van aftrekken en pijpen? Is het nou écht handig om al je cursussen te laten draaien om vrouwen die mannen 'verwennen'? Wordt vrouwen niet al voldoende ingeprent dat seks vooral draait om zijn genot? Weten ze bij de Christine le Duc niet wat het orgasm gap is? Van de drie verschillende workshops die Christine le Duc aanbiedt, is er eentje die enige mate van wederzijdsheid suggereert. Allemaal lijken ze uitsluitend voor heteroseksuele, cisgender personen bestemd.

Christine le Duc: de jaren 50 belden. Ze willen hun seksuele moraal terug.

Mocht je vrouw zijn en op zoek naar materiaal om je werkelijk te helpen leren masturberen en genieten van je seksualiteit, dan is OMGyes.com warm aan te bevelen. OMGYes.com heeft nog geen resources voor transvrouwen maar zegt hier wel aan te werken (zie FAQ). Specifiek gericht op transvrouwen vond ik onder andere dit, dit en dit. Als iemand betere resources kent, hoor ik dat graag, dan voeg ik het toe!